История

Грийнлайф История

Green Life Development & Resorts стартира своята дейност през 2003 година в град Бургас.

През 2005 г. компанията стартира успоредно изграждането на два нови комплекса – „Сън Райз” в Созопол и „Евридика Хилс” в Пампорово. През същата година се открива и офисът на компанията в София.

През 2006 г. компанията продължава да развива своята дейност, като вече започва да се налага, като водещ инвеститор в изграждането на ваканционни имоти в популярни български райони. Дружеството стартира работа по три проекта : в Созопол - комплекс „Блу Идън”, и комплекс „Парадайз Бей с хотелска част към него, както и в Банско - комплекс „Парадизо Верде I“. През 2007 година компанията продължава да развива активно своите инвестиционни намерения. Представен е проект „Парадайз Вю” в Созопол и стартира изграждането и на втора фаза на комплекс „Парадизо Верде” в Банско.

През 2010 г. е завършено изграждането на първа фаза „Paradise Dune” от комплекс Green Life Beach Resort в Каваци. През годините, компанията продължава да изгражда нови ваканционни проекти в местността, всички част от комплекса – Paradise Gardens I и II, Town House, First Line I и II, Beach Residence. До момента общата площ в резорта е 120 дка или около 1 200 апартамента. От 2009 г. Green Life Development & Resorts започва да стопанисва и един от най-обширните плажове по Българското черноморие, като го превръща в любимо място за плажуващите – Green Life Beach.

Днес Green Life Development & Resorts обединява под един бранд две услуги – продажба на ваканционни имоти и туристически услуги – настаняване в управляваните от компанията комплекси в Созопол, Банско и Пампорово.

За 15 години от своето създаване холдингът се утвърждава като символ на успешния растеж. В бранда клиентите виждат сигурност и дългосрочно партньорство. В своята стратегия за развитие екипът залага на стратегическо планиране и гъвкавост, в резултат на което се радва на постоянен ръст и напредък. Компанията вярва, че ключът към стабилното представяне е съчетанието между високото качество на предлаганите услуги и професионалния подход към всеки клиент.

  • „Paradise View Holiday Complex”, с приз за „Best Development - Bulgaria”, награда на списание Homes Overseas, Великобритания, 2008 г.
  • „Evridika Hills Apartments & SPA”, с приз за „Best Development - Bulgaria”, награда на списание Homes Overseas, Великобритания, 2008 г.
  • През 2008 година, Изпълнителнияt директор и собственик на Green Life е избран за „Предприемач на годината в строителството” от членовете на Българска камара на предприемачите в строителството, 2008 г.
  • През 2010 година, Изпълнителният директор на Green Life е номиниран за “Инвеститор на годината”. Номинацията е в рамките на ежегодния конкурс „Личност на годината в строителния бранш”, организиран от списание „1 към 1 в строителството”;
  • През годините различни проекти на компанията са неизменно в челните места в конкурса „Сграда на годината. През 2011 година, компанията печели първо място в престижния конкурс, в категория „Ваканционни комплекси” за проектите си “Paradise Gardens“ и “Town House”.
  • През 2015 година, марката Green Life Resorts е отличена с награда “Superbrand (2015/2016)” от Борда на “Superbrands” – глобална организация, фокусирана върху брандинга и отличаваща изключителни търговски марки, които се открояват и доминират над всички останали в рамките на националния пазар.